Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Nadzor iger na srečo

Storitve in obrazci

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
pravne osebe

 

Zadnje novice

Prikaži več novic: Vse

Opis

Finančna uprava Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: FURS) izvaja nadzor na področju iger na srečo na podlagi določil Zakona o igrah na srečo (ZIS) in drugih predpisov, izdanih na njegovi podlagi, tako da nadzira opravljanje dejavnosti, izdaja odločbe, ter opravlja druge upravne in z njimi povezane strokovne naloge.

Če FURS pri opravljanju nadzora ugotovi, da se igre na srečo prirejajo v nasprotju z veljavno zakonodajo, koncesijsko pogodbo, sprejetimi pravili ali splošnimi akti, izda odločbo za odpravo ugotovljenih nepravilnosti.

Če prireditelj oziroma koncesionar v roku ne odpravi ugotovljenih nepravilnosti, lahko FURS z odločbo prepove opravljanje dejavnosti v celoti ali deloma do izvršitve odločbe. Če FURS pri izvajanju nadzora ugotovi, da se igre na srečo prirejajo brez dovoljenja oziroma koncesije, izda odločbo o prepovedi prirejanja iger na srečo. Če kršitelj, ki prireja igre na srečo preko spleta, odločbe o prepovedi prirejanja igre na srečo ne izvrši, lahko FURS predlaga sodišču, da ponudniku storitev informacijske družbe odredi omejitev dostopa do spletnih strani, prek katerih se prirejajo spletne igre na srečo brez koncesije vlade.

FURS izreče globe za prekrške po določbah zakona. Poleg globe izreče tudi stransko sankcijo odvzema igralnih naprav oziroma predmetov, ki so bili uporabljeni v nasprotju s predpisi.

Zakonodaja

Slovenska zakonodaja

Zakoni

Uredbe

Pravilniki