KAZALO STRANI FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

Dolg umrlega

Življenjski in poslovni dogodki

PREBIVALCI
fizične osebe

 

V primeru smrti davčnega zavezanca dediči odgovarjajo tudi za davčni dolg pokojnega (razen denarnih kazni, glob in stroškov postopka o prekršku), če ta na dan smrti presega 80 evrov in se ne odpovejo dediščini. Dediči lahko pri FURS preverijo stanje dolga pokojnega.

FURS uveljavlja terjatve do pokojnega v zapuščinskem postopku. Po prejemu sklepa o dedovanju  dediče tudi obvesti o višini davčnega dolga za katerega odgovarjajo in jim posreduje vse podatke za izvedbo plačila. Dedič je dolžan dolg za katerega odgovarja plačati v 60 dneh od dneva pravnomočnosti sklepa o dedovanju. V času od dneva smrti pokojnega do poteka roka za plačilo dediča, zamudne obresti ne tečejo.

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%