Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Tarifne kvote

 

Kaj so tarifne kvote?

Tarifna kvota je količina ali vrednost blaga, ki se lahko uvozi v določenem obdobju in z določenim poreklom po znižani carinski stopnji. Ko je ta količina presežena, se blago še vedno lahko uvaža, vendar zapade plačilu običajne carinske stopnje.

Tarifne kvote po sitemu prednostne obravnave prispelih zahtevkov

Po sistemu prednostne obravnave prispelih zahtevkov lahko uvoznik pridobi pravico črpanja količine tarifne kvote v sodelovanju s FURS.

Zahtevek za črpanje tarifne kvote predstavlja carinska deklaracija z vpisano številko tarifne kvote v polju 39 carinske deklaracije. Zahtevek morajo spremljati veljavne listine, od katerih je odvisna uporaba ugodnosti kvote.

Koliko tarifne kvote je še na razpolago?

Stanje razpoložljive količine tarifne kvote se lahko preveri na spletni strani.

Tarifne kvote po sistemu uvoznih dovoljenj

Po sistemu uvoznih dovoljenj lahko uvoznik pridobi pravico črpanja količine tarifne kvote z uvoznim dovoljenjem, ki si ga pridobi na Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja.