Vračila

Vračila na podlagi izdane odločbe davčnega organa ali na podlagi prejete vloge zavezanca, davčni organ vrne v 30 dneh od dneva vročitve odločbe ali prejete vloge zavezanca. Pred dejanskim vračilom zavezancu davčni organ s preveč plačanim davkom pobota/poravna morebitni dolg zavezanca pri davčnem organu, razlika se vrne na zavezančev račun. O znesku pobota davčni organ zavezanca obvesti z Obvestilom o pobotu.

Datum zapadlosti za vračilo na knjigovodski kartici je različen od datuma, ko ste vračilo dejansko prejeli na TRR iz razloga, ker je v knjigovodski evidenci obveznost evidentirana na datum, ki predstavlja prvi dan roka od katerega se šteje zakonski rok za vračilo (30 dnevni rok za vračilo).

Vračilo na podlagi prejete odločbe bi že morali dobiti, pa ga na vašem TRR ni. V kolikor imate  odprte TRR pri različnih bankah, preverite, ali je priliv na kateremkoli od vaših računov.

Ali ste vedeli?

Stanje na svoji knjigovodski kartici lahko preverjate z vpogledovanjem na eKartico v sistemu eDavki ali z uporabo mobilne aplikacije eDavki.

NI NOVIC
MENI
SKRIJ
NA VRH