Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Potrdilo o poravnanih obveznostih

Storitve in obrazci

PREBIVALCI
fizične osebe

E-STORITVE
pripomočki in programi

 

Vlogo za izdajo potrdila o poravnanih davčnih obveznostih odda davčni zavezanec zase, ko želi pri poslovanju ali v postopkih dokazati, da ima plačane vse obveznosti do FURS.

Potrdilo o poravnanih davčnih obveznostih se izda po vložitvi vloge, ki je lahko pisna ali ustna, najpozneje v 15 dneh od prejema vloge.

Kako oddam vlogo?

Vlogo za izdajo potrdila lahko vložite:

Ali ste vedeli?

Pred oddajo vloge za izdajo potrdila lahko davčni zavezanec na eKartici preveri tudi svoje knjigovodsko stanje preko sistema eDavki ali mobilne aplikacije eDavki.

Davčni zavezanec, ki odda elektronsko vlogo za izdajo potrdila preko portala eDavki, prejme potrdilo praviloma v roku ene ure vročeno elektronsko preko portala eDavki (85a. člen ZDavP-2). V primeru, ko odda vlogo na pristojnem finančnem uradu, se potrdilo izda najpozneje v 15 dneh.