Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Obdavčitev iger na srečo

Storitve in obrazci

PREBIVALCI
fizične osebe

 

Pri klasični igri na srečo, kot so npr. Loto, Eurojackpot ali Prve stave, je zavezanec za plačilo davka dobitnik, plačnik davka pa je prireditelj klasične igre na srečo s koncesijo za prirejanje klasične igre na srečo, ki od vsakega posameznega dobitka izračuna, odtegne in plača davek z davčnim odtegljajem, ki se šteje kot dokončen davek.

Obdavčitev dobitka

Davčna stopnja je 15 %. Davek se nakaže v proračun občine, v kateri ima dobitnik stalno prebivališče. Dobitek od klasičnih iger na srečo se ne obdavči, če je vrednost dobitka manjša od 300 EUR.

Pomni

Vrednost dobitka in plačan davek se ne vštevata v letno odmero dohodnine.

Primer izračuna

Primer izračuna, če posameznik zadane na lotu 1.000.000 EUR: Prireditelj igre odtegne davek: 1.000.000 EUR X 15 % = 150.000 EUR, ki se nakaže v proračun občine. Dobitnik prejme dobitek v višini 850.000 EUR.