Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Koliko dolgujem

Storitve in obrazci

PREBIVALCI
fizične osebe

E-STORITVE
pripomočki in programi

 

Želite sami preveriti svoje knjigovodsko stanje?

To lahko storite s vpogledom v eKartico. Za dostop do svoje eKartice se morate registrirati v sistem eDavki ali z uporabo mobilne aplikacije eDavki.

Kako preveriti  knjigovodsko stanje, če nimate dostopa do eKartice?

Svoje knjigovodsko stanje pri FURS lahko preverite s klicem na finančni urad, kjer imate prebivališče, ali si uredite dostop do svoje eKartice z registracijo v sistem eDavki.

Želite plačati, pa ne veste koliko dolgujete?

Če imate urejen dostop do eKartice si lahko plačilni nalog za izvedbo plačila dolga, skupaj z izračunanimi obrestmi do dneva plačila kreirate, natisnete in izvedete plačilo. Če dostopa nimate, pokličite številko 08 209 0000 in zahtevajte Obvestilo o dolgu ali si uredite dostop do svoje eKartice z registracijo v sistem eDavki.

Z dolgom, izkazanim na kartici, se ne strinjate

Če so na vaši kartici odprte terjatve ali obveznosti s katerimi se ne strinjate, se obrnite na finančni urad, kjer ste vpisani v register. Če ste plačali, pa plačilo ni evidentirano izpolnite vlogo Vračilo/preknjižba in jo  skupaj z dokazili o plačilu posredujte na Upravo za prihodke.

Izračun zamudnih obresti

Na eDavkih lahko izračunate zamudne obresti do dneva plačila.

Ali ste vedeli?

Na eKartici si lahko izračunate zamudne obresti za svoje neplačane obveznosti, do dneva nameravanega plačila in si kreirate nalog za plačilo vaših obveznosti.