Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Prijava kapitalskih naložb v tujini (FOD)

Storitve in obrazci

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo

 

Fizična oseba, ki opravlja dejavnost in ki ima kapitalske naložbe v tujini, mora finančni upravi to naložbo prijaviti v osmih dneh po nastanku spremembe.

Kakšen je postopek prijave kapitalskih naložb v tujini?

Prijavo kapitalskih naložb v tujini lahko zavezanec odda elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki kot lastni dokument (NF-LD), osebno ali po pošti na obrazcu DR-03 (v obrazec je potrebno vpisati identifikacijske podatke ter (v rubriko 17) podatke o kapitalskih naložbah v tujini). K obrazcu je potrebno priložiti dokument, iz katerega so razvidni podatki o kapitalski naložbi v tujini (potrdilo o kapitalski naložbi, pogodba o nakupu vrednostnih papirjev, ipd.), da finančni urad lahko preveri pravilnost oziroma točnost podatkov.

Izpolnjen obrazec se lahko vloži:

  • elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki kot lastni dokument (NF-LD) (obrazec DR-03),
  • osebno ali po pošti (obrazec DR-03), in sicer na kateremkoli finančnem uradu (razen Posebnem finančnem uradu in Generalnem finančnem uradu).

Vse spremembe podatkov (npr. višino kapitalske naložbe v tujini, datum izstopa, ipd.) je potrebno finančnemu uradu sporočiti v osmih dneh po nastanku spremembe.