Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Pridobitev davčne številke za tuje podjetje

 

Tuja pravna oseba, ki nima sedeža ali druge oblike registracije v Republiki Sloveniji, predloži finančnemu uradu prijavo za vpis v davčni register (obrazec DR-04) pred začetkom opravljanja dejavnosti na območju Republike Slovenije. Hkrati z vpisom tuje pravne osebe se mora v davčni register vpisati tudi odgovorna oseba pravne osebe. Tudi odgovorna oseba mora za pridobitev slovenske davčne številke predložiti prijavo za vpis v davčni register (obrazec DR-02 oziroma obrazec DR-04).

Tuja fizična oseba, ki opravlja dejavnost na območju Republike Slovenije, uporablja davčno številko, ki ji je bila predhodno dodeljena kot fizični osebi, finančnemu uradu pa mora predložiti prijavo za vpis podatkov o opravljanju dejavnosti na obrazcu DR-03.

Kakšen je postopek pridobitve davčne številke oziroma prijave dejavnosti?

Izpolnjen(e) obrazec(e) je treba skupaj z dokumenti in listinami, na katerih temeljijo v obrazec(e) vpisani podatki, vložiti na katerikoli finančni urad, razen na Generalni in Posebni finančni urad. Postopek se lahko izvede na tri načine:

  • Osebna oddaja prijave za vpis v davčni register na finančnem uradu.
  • Preko pooblaščenca. V tem primeru mora pooblaščenec predložiti pooblastilo.
  • Po pošti.

Potrdilo o dodeljeni davčni številki se pošlje po pošti na naslov, naveden na obrazcu. V primeru osebne oddaje popolne vloge na finančnem uradu, se potrdilo o dodeljeni davčni številki lahko prejme takoj.