Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Poslujem v tujini

Storitve in obrazci

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo

 

Slovenski rezident – fizična oseba, ki dosega dohodke iz naslova opravljanja dejavnosti tudi izven Slovenije, mora tudi za ta del dejavnosti ugotavljati prihodke in odhodke v skladu s slovensko davčno zakonodajo. Te prihodke in odhodke mora vključiti v davčni obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti, ki ga sestavi že za dejavnost, ki jo opravlja v Sloveniji. V davčnem obračunu lahko uveljavlja odbitek v tujini plačanega davka iz naslova opravljanja dejavnosti, za kar mora davčnemu organu predložiti ustrezna dokazila. Več informacij o tem si lahko preberete v Opredelitev dohodkov, doseženih v tujini oziroma z virom v tujini, za potrebe obdavčenja v Sloveniji.

Ali ste vedeli?

Za odpravo dvojne obdavčitve dohodkov lahko rezident od obveznosti za plačilo davka odšteje znesek dokončnega in plačanega davka v tujini. V zvezi s tem mora predložiti ustrezna dokazila. Znesek odbitka tujega davka je omejen na znesek davka, ki bi ga Slovenija sama odmerila od dohodkov, doseženih v drugi državi.