Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Pasje in mačje krzno

 

Zadnje novice

  • V zadnjih 11 mesecih ni bila objavljena nobena novica.

Opis

Uvoz v EU in izvoz iz EU pasjega in mačjega krzna ter izdelkov, ki vsebujejo takšno krzno, sta prepovedana. Prepoved velja tudi v primeru trgovanja znotraj EU.

Med blago, ki je lahko predmet nadzora oziroma prepovedi, spadajo npr. surove kože, krzno, usnjeni in krzneni izdelki, volna, dlaka, preproge, pleteni in kvačkani materiali, oblačila, obutev, pokrivala, posteljnina, igrače itd.

Pri sprostitvi uvoženega blaga v prost promet in pri izvozu blaga iz EU carinski organi nadzirajo, ali se prepoved upošteva. V primeru suma, da gre za nezakonito pošiljko, se ta lahko zadrži, vzorci blaga pa se pošljejo v analizo pristojnemu laboratoriju. Če se sum potrdi, se blago lahko odvzame in uniči.

Izjema od prepovedi velja za blago nekomercialne narave, ki ga uvažajo potniki v osebni prtljagi in je oproščeno plačila uvoznih dajatev. V posebnih primerih, npr. zaradi namena izobraževanja ali izdelave dermoplastičnih izdelkov, lahko izjemo od prepovedi odobri tudi Komisija.

Zakonodaja

Zakonodaja Evropske unije

Uredbe

  • Uredba (ES) št. 1523/2007 o prepovedi dajanja v promet ter uvoza v Skupnost ali izvoza iz Skupnosti krzna mačk in psov ter izdelkov, ki vsebujejo tako krzno

Slovenska zakonodaja

Uredbe