Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Fitofarmacevtska sredstva (FFS)

 

Zadnje novice

  • V zadnjih 11 mesecih ni bila objavljena nobena novica.

Opis

Fitofarmacevtska sredstva so pripravki, ki se v kmetijstvu uporabljajo za varstvo rastlin in pridelkov pred povzročitelji bolezni in pred plevelom. Uvoz fitofarmacevtskih sredstev je dovoljen v njihovi končni obliki, to je v manjših pakiranjih, namenjenih direktni dostavi na police trgovin in v taki obliki tudi registriranih za namen prodaje. V Republiki Sloveniji se smejo dajati v promet in uporabljati le pri nas registrirana oziroma dovoljena fitofarmacevtska sredstva. Promet s fitofarmacevtskimi sredstvi, ki vsebujejo nevarne snovi , opravljajo le pravne in fizične osebe, ki izpolnjujejo predpisane pogoje in so vpisane v register pri Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (v nadaljevanju UVHVVR).

Vnos fitofarmacevtskih sredstev na carinsko območje EU je dovoljen le preko določenih vstopnih mest ali drugih pooblaščenih mest. Pred sprostitvijo v prost promet mora uvoznik ali njegov zastopnik obvestiti pristojnega inšpektorja UVHVVR, ki opravi pregled. Dokler inšpektor UVHVVR ne dovoli njihovega vnosa na carinsko območje EU, jih carinski organi ne smejo prepustiti v carinsko dovoljeno rabo ali uporabo. V primeru odkritja pošiljke, ki je še ni preveril inšpektor UVHVVR, obvestijo pristojni območni urad UVHVVR. Le na podlagi odobritve urada UVHVVR lahko tako pošiljko prepustijo v carinsko dovoljeno rabo ali uporabo.