POMEMBNO OBVESTILO Danes nakazilo različnih protikorona pomoči.

POMEMBNO OBVESTILO Prenehanje omejitve začetka postopkov davčne izvršbe.

POMEMBNO OBVESTILO Če ste letni davčni obračun oddali po 31. 3. 2021, se vam prestavi rok za plačilo akontacij.

POMEMBNO OBVESTILO Letna obračuna DDPO in DohDej lahko oddate do 30. 4. 2021.

Intrastat

Življenjski in poslovni dogodki

PODJETJA
pravne osebe

Opis

Intrastat je statistično raziskovanje o blagovni menjavi med državami članicami Evropske unije (EU), pri katerem se podatki mesečno zbirajo neposredno od podjetij (poročevalskih enot). V Sloveniji se je začel izvajati z vstopom Slovenije v EU (maja 2004), ko podatkov o blagovni menjavi Slovenije z EU zaradi odprave carinskih formalnosti in vzpostavitve prostega pretoka blaga pri trgovanju med Slovenijo in drugimi državami članicami EU ni bilo več mogoče pridobivati iz carinskih deklaracij.

Po vzoru organizacije intrastata v nekaterih državah članicah je Statistični urad Republike Slovenije (SURS) sklenil Sporazum o sodelovanju in delitvi dela v zvezi z Intrastatom s Carinsko upravo Republike Slovenije (CURS) (Uradni list RS, št. 45/2004). V skladu z Zakonom o državni statistiki ter srednjeročnim in letnim programom statističnih raziskovanj je v Sloveniji za Intrastat odgovoren Statistični urad Republike Slovenije (SURS). V okviru Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) podatke za Intrastat zbira in obdeluje Finančni urad Nova Gorica, Oddelek za Intrastatintrastat.fu(at)gov.si za vse poročevalske enote v Sloveniji.

Na spletišču Intrastat so objavljene informacije o tehničnih vidikih poročanja za Intrastat, dostop do spletne rešitve Intrastat (spletnega obrazca) in novice o novostih oziroma spremembah pri poročanju za Intrastat.

NI NOVIC
MENI
SKRIJ
NA VRH