Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Pridobitev davčne številke za tujca

 

Fizična oseba, ki v Sloveniji nima stalnega ali začasnega prebivališča, pa dosega na njenem območju obdavčljive dohodke ali je lastnik obdavčljivega premičnega oziroma nepremičnega premoženja, mora finančnemu uradu predložiti prijavo za vpis v davčni register.

Kakšen je postopek pridobitve?

Izpolniti je treba obrazec DR-02 (dostopen je tudi v ITHUEN in DE jeziku; obrazec lahko dobite tudi na finančnem uradu) in ga vložiti na katerikoli finančni urad, razen na Generalni in Posebni finančni urad. Postopek se lahko izvede na tri načine:

  • Osebna oddaja prijave za vpis v davčni register na finančnem uradu. S seboj je poleg obrazca DR-02 treba imeti identifikacijski dokument (osebna izkaznica ali potni list) in listine, na katerih temeljijo podatki, ki se vpisujejo (spreminjajo ali dopolnjujejo) v davčni register.
  • Preko pooblaščenca. V tem primeru mora pooblaščenec na finančni urad prinesti obrazec DR-02, izpolnjen z vašimi podatki, pooblastilo, kopijo vašega identifikacijskega dokumenta in listine, na katerih temeljijo podatki, ki se vpisujejo (spreminjajo ali dopolnjujejo) v davčni register.
  • Po pošti. K obrazcu DR-02 je potrebno priložiti kopijo identifikacijskega dokumenta in listine, na katerih temeljijo podatki, ki se vpisujejo (spreminjajo ali dopolnjujejo) v davčni register.

Potrdilo o dodeljeni davčni številki boste prejeli takoj oziroma v nekaj dneh po pošti.