Opomin

Finančna uprava pred začetkom davčne izvršbe z opominom pozove dolžnika, da prostovoljno poravna neplačane obveznosti. Če dolžnik ne izpolni svoje obveznosti niti po prejemu opomina, davčni organ uvede postopek davčne izvršbe z izdajo sklepa o davčni izvršbi.

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli, da opomin ni zakonsko obvezen dokument in ima poljubno obliko? Vsebinsko je sestavljen tako, da pregledno prikazuje katere obveznosti zavezanec ni poravnal v roku in kako jih lahko plača (transakcijski račun, referenca). Na opominu so navedeni tudi kontaktni podatki.

Opomin za fizične osebe je vročen po navadni pošti. V kolikor pa zavezanec želi prejemati opomin elektronsko na spletnem portalu eDavki, si uredi elektronsko Vročanje.

Pomni

Zoper opomin pritožba ni mogoča. Če se z vsebino opomina ne strinjate, se na spletni strani portala eDavki nahaja obrazec, ki ga lahko uporabite kot odziv na prejeti opomin. Pokličete lahko tudi na telefonsko številko klicnega centra za opominjanje 08 209 00 00 ali nam pišete na gfu.fu(at)gov.si.

Več o tem

Opominjanje

NI NOVIC
MENI
SKRIJ
NA VRH