Koliko dolgujem

Želite sami preveriti svoje knjigovodsko stanje?

To lahko storite s vpogledom v eKartico. Za dostop do svoje eKartice se morate registrirati v sistem eDavki ali z uporabo mobilne aplikacije eDavki.

Kako preveriti  knjigovodsko stanje, če nimate dostopa do eKartice?

Svoje knjigovodsko stanje pri FURS lahko preverite s klicem na finančni urad, kjer imate prebivališče, ali si uredite dostop do svoje eKartice z registracijo v sistem eDavki.

Želite plačati, pa ne veste koliko dolgujete?

Če imate urejen dostop do eKartice si lahko plačilni nalog za izvedbo plačila dolga, skupaj z izračunanimi obrestmi do dneva plačila kreirate, natisnete in izvedete plačilo. Če dostopa nimate, pokličite številko 08 209 0000 in zahtevajte Obvestilo o dolgu ali si uredite dostop do svoje eKartice z registracijo v sistem eDavki.

Z dolgom, izkazanim na kartici, se ne strinjate

Če so na vaši kartici odprte terjatve ali obveznosti s katerimi se ne strinjate, se obrnite na finančni urad, kjer ste vpisani v register. Če ste plačali, pa plačilo ni evidentirano izpolnite vlogo Izravnava/preknjižba in jo  skupaj z dokazili o plačilu posredujte na Upravo za prihodke.

Izračun zamudnih obresti

Na eDavkih lahko izračunate zamudne obresti do dneva plačila.

Ali ste vedeli?

Na eKartici si lahko izračunate zamudne obresti za svoje neplačane obveznosti, do dneva nameravanega plačila in si kreirate nalog za plačilo vaših obveznosti.

NI NOVIC
MENI
SKRIJ
NA VRH