Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Zasežena droga

Dne 26. 3. 2019, ob 10.50 uri, se je na območje mejnega prehoda Gruškovje iz smeri R Hrvaške z namenom vstopa v R Slovenijo, pripeljalo kombinirano vozilo švicarske registrske številke z dvema državljanoma Srbije.

Policisti PMP Gruškovje so v skladu z Zakonom o nadzoru državne meje opravili pregled vozila. Ker so posumili, da gre za predelano vozilo so v nadaljevanju obvestili delavce mobilnega oddelka Finančnega urada RS, ki so takrat opravljali delo v bližini mejnega prehoda. Tako so v skladu s svojo zakonodajo opravili pregled in preiskavo kombiniranega vozila. Pri pregledu notranjosti vozila so zaznali predelavo v predelu rezervoarja, pod sprednjimi sedeži. Odkrit je bil posebej prirejen prostor z več ovoji. Ugotovljeno je bilo, da se je v njih nahajala prepovedana droga konoplja rastlina. O najdbi so obvestili kriminaliste SKP PU Maribor.

Postopek so prevzeli kriminalisti SKP PU Maribor, ki so v nadaljevanju obema državljanoma Srbije starima 30 in 32 let, odvzeli prostost in zasegli 17 ovojev. V ovojih je bilo cca 10 kilogramov prepovedane droge konoplje rastline.

Obema državljanoma Srbije je bila odvzeta prostost zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I členu Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 20. členom istega zakonika.

Dne 28. 3. 2019 so kriminalisti SKP PU Maribor enega osumljenca, privedli preiskovalnemu sodniku na Ptuju in zoper njega podali kazensko ovadbo. Drugemu osumljenemu je bilo pridržanje odpravljeno.

Z prodajo navedene količine prepovedane droge, bi si osumljenec ob uspešni neupravičeni prodaji v R Sloveniji pridobil najmanj 50.000 €.

Za obravnavano kaznivo dejanje je zagrožena kazen od 1 do 10 let zapora.

nazaj nadaljuj na strani