Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Zasegli 1.497 zavojev cigaret

Uslužbenci Finančne uprave RS med nadzorom preprečili tihotapljenje cigaret.

V okviru izvajanja finančne kontrole so finančni preiskovalci mobilne enote Finančne uprave Murska Sobota, na avtocesti A5 Dolinsko – sever (ves promet iz smeri Lendava proti Mariboru, je bil preusmerjen čez kontrolno točko) v petek, 15.2.2019 v dopoldanskem času izločili manjše tovorno vozilo. Vozilo je upravljal državljan Ukrajine. Voznik je na vprašanje, kaj prevaža na tovorišču odgovoril, da je tovorišče prazno ter, da se pelje v Italijo po novo pohištvo. Glede na analizo tveganja so se finančni preiskovalci odločil za kontrolo tovorišča in kabine tovornega vozila. Na tovorišču so se nahajale prazne lesene palete. Pri natančnejšem pregledu tovorišča so finančni preiskovalci preveril zunanje in notranje mere tovorišča, pri čemer so ugotovil odstopanje.

Za kabino tovornega vozila je bil odkrit prirejen prostor, v katerem je bilo naloženo 18 kartonskih škatel. V njem se je nahajalo skupno 1.497 zavojev (299.400 kosov) cigaret znamke MARBLE Filter De Luxe in MARVEL & Blue. Cigarete so brez tobačnih znamkic.

Proti storilcu je bil uveden prekrškovni postopek. Dajatve, ki bi jih bilo v tem primeru potrebno plačati bi znašale 44.600 evrov.

nazaj nadaljuj na strani