Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Zaseg nezakonitih jeklenk s hladilnim plinom

Uslužbenci Finančne uprave RS med nadzorom odkrili tri palete jeklenk s hladilnim plinom, katerih uvoz je posebej reguliran.

5 .2. 2019 so mobilne enote Finančne uprave RS (FURS) v Murski Soboti med nadzorom na avtocesti ustavile vozilo poljskih registrskih oznak. Voznik in sopotnik sta bila ukrajinska državljana. Pri pregledu vozila so odkrili tri palete jeklenk s hladilnim plinom. Za prevoz blaga je voznik predložil tovorni list in račun (izpisani ročno), iz katerega je bilo razvidno, da je blago namenjeno iz Poljske v Italijo. Ker so se uslužbenci mobilnega oddelka FURS že srečali s podobnimi pošiljkami plina, ki je običajno izviral iz Ukrajine, so posumili, da bi lahko tudi ta pošiljka izvirala iz tretjih držav in ne iz ene izmed članic EU. Pri pregledu pošiljke so ugotovili, da gre za jeklenke s hladilnim plinom oznake R134a (30 jeklenk) in oznake 404 A (56 jeklenk), v skupni teži 1.018 kg. Prav tako so ugotovili, da gre za jeklenke za enkratno uporabo.

Voznik ni predložil nobenih dodatnih dokumentov in je priznal, da gre za nezakonito vneseno blago. Blago naj bi izviralo iz Kitajske, naložil pa naj bi ga na Poljskem. Ugotovili so, da gre za plin in jeklenke, katerih uvoz v EU je posebej reguliran.

Blago so zasegli, zoper voznika pa uvedli postopek o prekršku po Zakonu o izvajanju carinske zakonodaje EU.

nazaj nadaljuj na strani