Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Tihotapljenje prepovedane droge v osebnem vozilu

Mobilni oddelek Finančnega urada Novo mesto je 24. aprila 2019 med opravljanjem rednega nadzora opravil pregled osebnega vozila znamke KIA slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine.

Ker gre za osebo, ki je v preteklosti že tihotapila večjo količino trošarinskih izdelkov, je bila opravljena preiskava prevoznega sredstva, pri tem pa so bili pod armaturno ploščo najdeni paketi oviti v pvc folijo.

Zaradi suma tihotapljenja prepovedane droge je bil iz enega paketa vzet vzorec za opravljanje testa na prepovedane substance. Preliminarni test je nakazal, da gre za prepovedano drogo – heroin. V postopku preiskave je sodeloval tudi vodnik s službenim psom.

O najdbi je bila obveščena Policija. Na podlagi odredbe sodišča je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja pri katerem so sodelovali delavci Sektorja kriminalistične policije, državni tožilec in uslužbenci mobilnega oddelka. Pri ogledu je bilo najdenih 10 paketov rjave snovi ovite v pvc folijo v skupni teži 5.539 grama.

nazaj nadaljuj na strani