Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Poostrene aktivnosti Finančne uprave RS v zvezi s prodajo in prenosom pirotehničnih izdelkov

Z namenom preprečevanja morebitnih poškodb zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov bodo nadzorniki finančne uprave v decembru posebno pozornost namenili izvajanju aktivnosti, ki so povezane z nadzori nad pirotehničnimi izdelki.

V decembru bodo uslužbenci mobilnih oddelkov Finančne uprave RS v okviru poostrenih nadzorov na sejmih in prireditvah v času »Veselega decembra« posebno pozornost namenili nezakoniti  prodaji pirotehničnih izdelkov. Na podlagi podatkov iz preteklih let se v decembru poveča število subjektov, ki ponujajo pirotehnične izdelke na tržnicah, sejmih in stojnicah, čeprav ne izpolnjujejo pogojev za opravljanje dejavnosti oziroma prodajajo izdelke, ki so v Sloveniji prepovedani. Predvsem „petarde“ oziroma ognjemetne izdelke kategorij 2 in 3 po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (ZEPI), ki se uvrščajo med pirotehnične izdelke in katerih glavni učinek je pok. S strani registriranih ponudnikov so bile v preteklosti zaznane predvsem kršitve obveznosti izdajanja ter davčnega potrjevanja računov po Zakonu o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR) in kršitve v zvezi z delom in zaposlovanjem na črno.

Nadzor nad prenosom pirotehnike

Prav tako bodo nadzorniki pri opravljanju nadzornih aktivnosti na terenu pozorni na morebitne nelegalne vnose pirotehničnega blaga iz drugih držav. Za prenos v EU, uvoz, izvoz in tranzit eksplozivov, streliva ali pirotehničnih izdelkov je namreč potrebno dovoljenje Ministrstva za notranje zadeve. V zvezi s postopki pri kršiteljih bo Finančna uprava RS po potrebi sodelovala tako s Tržnim inšpektoratom RS kot s policijo.

nazaj nadaljuj na strani