Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Odkritje carinskega prekrška

Na letališču v Mariboru zasegli skupno 480 steklenic alkoholne pijače višjega cenovnega razreda v skupni vrednosti približno 72.000 evrov.

V soboto, 1.6.2019 je bil opravljen carinski pregled tovornega letala, ki je priletelo iz Ukrajine na letališče v Maribor. Posadka letala ni prijavila ničesar, pri pregledu letala pa je bilo na več mestih (pilotska kabina, stranišče, pod ponjavo v tovornem delu) odkrito neprijavljeno blago. Cariniki so naleteli na 354 steklenic z alkoholno pijačo Tequila Don Julijo 1942. Zaradi možnosti odkritja blaga v skritih prostorih letala je bila za pomoč pri pregledu poklicana mobilna ekipa s službenim psom.

Po detajlnem pregledu je bilo odkritih še 126 steklenic, ki so bile skrite v podu letala. Skupno je bilo torej odkritih 480 steklenic po 0,7 litra alkoholne pijače mehiškega porekla višjega cenovnega razreda, ki na trgu v EU dosega maloprodajno ceno okoli 150 evrov na steklenico.

Zaradi storjenega carinskega prekrška je bil zoper pravno osebo in storilca pravne osebe uveden postopek o prekršku. Neprijavljeno in skrito blago je bilo zaseženo.

nazaj nadaljuj na strani