Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Na mejnem prehodu Gruškovje zasegli 25 kg marihuane

Storilec v priporu

V četrtek, 20. 12. 2018, sta uslužbenca mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor opravljala finančni nadzor na območju mejnega prehoda Gruškovje.

Odločila sta se za pregled osebnega vozila znamke Toyota RAV 4 s prikolico za prevoz vozil. Avtomobil, označen s tujini registrskimi oznakami, je vozil tuj državljan. Že pri vizualnem pregledu vozila sta naša uslužbenca ugotovila, da je dno vozila debelejše kot običajno, zato sta posumila, da je bil na podvozju vozila opravljen poseg, s katerim bi bilo mogoče ustvariti dodaten prostor, namenjen za tihotapljenje blaga. Odločila sta se za preiskavo vozila v pregledni garaži na mejnem prehodu. Po odstranitvi voznikovega sedeža sta pod talno in izolacijsko oblogo odkrila kovinsko ploščo, ki je bila na dno vozila pritrjena z dvema vijakoma. Ta plošča je pokrivala vstopno odprtino v dvojno dno vozila. Po odstranitvi kovinske plošče sta v dvojnem dnu opazila več paketov, zavitih v PVC folijo. Pri pregledu vsebine enega paketa sta našla posušene rastlinske delce. Preliminarni test je nakazal, da gre za prepovedano drogo marihuano.

Z nadaljnjo preiskavo sta uslužbenca prenehala in o odkritju obvestila policijo, ki je  v skladu s pristojnostmi zadevo prevzela v nadaljnji postopek. Skupaj je bilo v avtomobilu odkritih 56 paketov prepovedane droge marihuana v skupni teži 25 kilogramov. O najdbi so obvestili Policijo, ki je zaradi suma storitve kaznivega dejanja prevzela postopek. Pri preiskavi so kriminalisti opisano prepovedano drogo zasegli in zbrali potrebna obvestila. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena KZ-1, je bil 22. 12. 2018, 52. letni tuji državljan, s kazensko ovadbo priveden preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, katera je po zaslišanju, zanj odredila pripor. Z zaseženo drogo bi lahko storilec s prodajo zaslužil približno 60.000,00 €.
 

nazaj nadaljuj na strani