Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

Na avtobusu zasegli 1.349 mrtvih ptic

Ptice, ki so jih zasegli uslužbenci Finančne uprave RS, sodijo med zavarovane vrste.

Mobilni oddelek Finančnega urada Ljubljana je 5. oktobra 2018 opravljal poostren nadzor prometa na avtocesti med Celjem in Ljubljano. Finančni preiskovalci so v popoldanskem času iz prometa izločili avtobus s pripeto prikolico, ki je prevažal potnike med Romunijo in Italijo. Pri podrobnem pregledu vozila na avtocestnem počivališču Lukovica so med prtljago v tovornem delu vozila odkrili 1.349 mrtvih ptic, ki po Konvenciji o varstvu prosto živečega evropskega rastlinstva ter njunih naravnih življenjskih prostorov spadajo med zavarovane vrste ptic.

Pri določanju vrste pripadnosti ptic so sodelovali člani Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, ki so ugotovili, da med zaseženimi pticami prevladujejo rdečegrle in travniške cipe ter bele pastirice. V skladu s konvencijo je promet s pticami dovoljen le na podlagi predhodno pridobljenega dovoljenja pristojnega organa. Ker voznik in sovoznik avtobusa nista razpolagala z nobenim dovoljenjem za prevoz ptic preko Slovenije, sta bila v nadaljnji postopek predana policiji, ki je zoper njiju podala kazensko ovadbo.

nazaj nadaljuj na strani