Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Medijsko središče

Preusmeritev

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

FURS je odprl svoja vrata!

Danes (v petek, 17. 5. 2019) je po vseh Finančnih uradih po Sloveniji potekal Dan odprtih vrat. Izjema je bil Finančni urad Postojna, ki je dogodek izpeljal že en dan prej. Dogodek se je pričel ob 9. uri in je trajal do 12. ure.

Namen dogodka je ozavestiti širšo javnost o delovanju Finančne uprave RS ter jim na zanimiv način prikazati vsebino našega dela. Ravno zato smo se zaposleni tudi tokrat potrudili ter pripravili pester in zanimiv program za obiskovalce.

Dneva odprtih vrat na Generalnem finančnem uradu v Ljubljani se je udeležil tudi minister za finance dr. Andrej Bertoncelj. Nekatere finančne urade so obiskali osnovnošolci, za katere smo v okviru projekta davčnega opismenjevanja mladih pripravili kratko predavanje, nato pa so si ogledali še delo mobilnih enot ter delo službenih psov. Na Generalnem finančnem uradu so si osnovnošolci ogledali tudi delo v laboratoriju.

Mobilne enote so potek dela prikazale tudi ostalim obiskovalcem. Predstavljeni so bili tudi tahografi, službeni psi pa so demonstrirali, kako na terenu iščejo tobak in tobačne izdelke. Na vsakem uradu je bila postavljena INFO točka, kjer smo odgovarjali na vprašanja obiskovalcev. S pomočjo promocijskega materiala smo želeli javnosti predstaviti predvsem eDavke (mobilno aplikacijo in spletni portal), različne tematike na temo obdavčevanja (nepremičnine, vrednostni papirji, davki in mladi,…) in carinjenje (ponaredki in kraja intelektualne lastnine, poštne pošiljke iz tretjih držav…).

Ker Finančna uprava RS zaposluje tudi nekatere vrhunske športnike, so ponekod lahko obiskovalci srečali znane obraze. V Kranju je bil prisoten deskar Žan Košir, na Generalnem finančnem uradu nas je obiskala smučarska tekačica Katja Višnar, v Novem Mestu pa je dogodek popestril plavalec Darko Đurić.

Več o dnevu odprtih vrat

Objavljamo nekaj utrinkov:

nazaj nadaljuj na strani