Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Zavezujoča tarifna informacija (ZTI)

Storitve in obrazci

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Kdo lahko zaprosi za ZTI?

Za ZTI lahko zaprosi oseba, ki namerava izvesti carinske formalnosti in si želi s pravilno določitvijo uvrstitve določenega blaga v carinsko nomenklaturo zagotoviti pravno varnost pri izračunavanju dajatev.

Kje zaprositi za ZTI?

Zahtevek za ZTI se lahko predloži pristojnemu carinskemu organu v državi članici, v kateri ima oseba sedež, ali pristojnemu carinskemu organu v državi članici, v kateri bo ZTI uporabljena. Seznam carinskih organov, ki so jih države članice določile za sprejemanje zahtevkov ali sprejemanje ZTI, je bil nazadnje objavljen v Uradnem listu Evropske unije C 110, dne 23. 3. 2018. Pristojni organ za sprejemanje zahtevkov za ZTI v Sloveniji je Finančna uprava RS.

Zahtevek za ZTI

Zahtevek za izdajo ZTI je dostopen na odprtem portalu eDavki. Zahtevek se odda elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki kot lastni dokument.