Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Začasni izvoz opreme, ki se bo vrnila v nespremenjenem stanju

 

Za opremo se pri pristojnem uradu za carinjenje vloži carinska deklaracija in na zahtevo carinskega organa priložijo vsi dokumenti (račun ali kupoprodajna pogodba ali potrdilo o lastništvo opreme ali seznam predmetov), potrebni za izvedbo postopka.

Carinsko deklaracijo običajno v imenu izvoznika izdela carinski zastopnik (špediter). Deklaracija za začasni izvoz se vloži tam, kjer ima izvoznik svoj sedež oziroma kjer je blago naloženo za izvoz.

Začasni izvoz in ponovni uvoz opreme se lahko izvedeta tudi z zvezkom ATA pri carinskem organu izstopa (na mejnem prehodu). Zvezek ATA izda Gospodarska zbornica Slovenije. Z uporabo zvezka ATA se omogoči hitrejši prehod meje, brez posredovanja špediterja.

Zvezek ATA je mednarodni carinski dokument, ki se uporablja kot carinska deklaracija za začasni uvoz, začasni izvoz oz. tranzit. Omogoča ugotavljanje istovetnosti blaga v postopku in vključuje mednarodno veljavno zavarovanje za pokritje morebitnih uvoznih dajatev.