Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Začasni izvoz blaga na popravilo v garancijskem roku

 

V splošnem velja, da se za blago, ki se začasno izvaža na popravilo, uporabi postopek pasivnega oplemenitenja. Pred pošiljanjem pokvarjenega blaga v tretjo državo je potrebno zaprositi za dovoljenje carinskega organa, ki se izda v poenostavljeni obliki z vložitvijo carinske deklaracije. Deklaraciji se poleg ostalih dokumentov (račun, prevozna listina, …) priloži ustrezno izpolnjen obrazec za popravilo.

Če bo izdelek poslan preko Pošte Slovenije, se je treba z blagom oglasiti v Finančnem uradu uradu Ljubljana, Oddelku za carinjenje Ljubljana.

V primeru, da bo izdelek poslan v tretje države preko podjetja, ki se ukvarja s poštnimi storitvami (DHL, TNT, UPS, itd.), je treba podjetje izrecno opozoriti, da se blago začasno izvaža na popravilo.

Carinske formalnosti (vložitev deklaracije in potrebno sodelovanje pri carinskem postopku) pri začasnem izvozu in ponovnem uvozu bo v primeru poštnega pošiljanja za vas opravila Pošta Slovenije oz. izbrano podjetje.