Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Razkritja iz knjigovodske evidence

Storitve in obrazci

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Vlogo za razkritje podatkov lahko poda oseba, ki je upravičena do razkritja podatkov o poravnanih obveznostih za drugega davčnega zavezanca v primerih, pod pogoji in na način, določen z zakonom.

Razkritje podatkov o poravnanih davčnih obveznostih se lahko izda samo v primeru obstoja zakonske podlage, ki razkritje dovoljuje ali na podlagi pisnega soglasja davčnega zavezanca, za katerega se razkrijejo podatki. Razkritje podatkov se lahko uporablja samo za namen, za katerega je bil izdan.

Vlogo za Razkritje podatkov je mogoče oddati:

  • Elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kot lastni dokument.
  • Na elektronski naslov pristojnega finančnega urada ali po pošti ali osebno.

Izdano razkritje podatkov se vroči elektronsko preko portala eDavki (85a. člen ZDavP-2), v primeru da je bila vloga vložena kot lastni dokument na eDavkih.

Ali ste vedeli?

Upravičenim tretjim osebam (pravnim in fizičnim) sme Finančna uprava Republike Slovenije pod zakonsko določenimi pogoji razkriti določene podatke o posameznem davčnem zavezancu. Posamezno razkritje lahko vsebuje podatke o enem ali več davčnih zavezancih.

Posamezne podatke lahko finančni organ razkrije v primerih, pod pogoji in na način, kot je opredeljeno v 19. členu Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2). Podrobneje je izdaja razkritij upravičenim (tretjim) osebam in opredelitev upravičenih oseb za razkritje podatkov opredeljena v 18. do 25. členu ZDavP-2.