Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Izvoz blaga

 

Postopek izvoza omogoča, da unijsko blago zapusti carinsko območje Unije. Izvozna carinska deklaracija se vloži pri carinskem organu, ki je pristojen za nadzor v kraju, kjer ima izvoznik blaga svoj sedež (krajevno pristojni urad) ali kjer je blago zapakirano ali naloženo za izvoz.

Izvozni postopek je dvofazni postopek. Začne se z vložitvijo carinske deklaracije pri uradu izvoza, kjer se blago izvozno ocarini. Postopek pri uradu izvoza se zaključi s prepustitvijo blaga v izvozni postopek. V naslednji fazi se blago odpremi k izstopnemu carinskemu organu na mejo, kjer se izvozni postopek s potrditvijo izstopa blaga zaključi. Izvozna deklaracija se vloži v elektronski obliki. Priloge k deklaraciji so račun, prevozni dokument, izvozno dovoljenje za kmetijsko blago idr.

Ali ste vedeli?

V posameznih primerih se lahko izvoz deklarira z ustno deklaracijo. Takšen način prijave lahko carinski organi odobrijo za blago nekomercialne narave v potnikovi osebni prtljagi, za blago komercialne narave, ne presega bodisi vrednost 1000 EUR bodisi neto mase 1000 kg ali za drugo blago manjšega ekonomskega pomena.

Več o tem

Izvoz blaga