Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Pomoč strankam

 

1) Primerjava vsebine v dveh dokumentih

Primerjava vsebine v MS Wordu

Word ima že vgrajeno funkcijo, ki omogoča primerjavo vsebin v dve dokumentih. To je še posebej uporabno takrat, ko moramo primerjati novo in staro različico dokumenta. Uporaba funkcije "Primerjaj" nam prepozna in označi vse spremembe, ki smo jih naredili v novem dokumentu. Gre za funkcijo, ki nam v daljših dokumentih omogoča hitrejše iskanje sprememb v vsebini.

Kako izvedemo primerjavo

1.) Odpremo program MS Word
2.) Zgoraj izberemo zavihek PREGLED > Primerjaj > Primerjaj ... Primerjaj dve različici dokumenta (primerjaj različici).

3.) Odpre se pogovorno okno "Primerjava dokumentov", kjer izberemo "star" in "nov" dokument, ki ju želimo primerjati
4.) V levem delu (Izvirni dokument) najdemo in izberemo star dokument, v desnem delu (Pregledan dokument) pa nov dokument in kliknemo V redu

5.) V osrednjem delu se prikaže primerjan dokument, kjer so prikazane vse spremembe.

6.) Za pomikanje med spremembami uporabimo gumba Prejšnja ali Naslednja. Lahko pa si vklopimo tudi Podokno za pregledovanje sprememb, ki pokaže seznam vseh najdenih sprememb.