10 let FURS

Finančna uprava Republike Slovenije je pred 10. leti nastala z združitvijo takratne Davčne uprave Republike Slovenije in Carinske uprave Republike Slovenije.

Danes smo tehnološko moderen državni organ, ki s pobiranjem davkov, prispevkov za socialno varnost, carin, trošarin in drugih dajatev skrbimo za javnofinančno stabilnost v Republiki Sloveniji. S svojimi pristojnostmi na področju celotne Slovenije zagotavljamo družbi in posameznikom varnost in zaščito. Med drugim z dejavnostmi za preprečevanje tihotapljenja prepovedanih snovi in blaga z izvajanjem nadzora na območju naše države. Hkrati poskušamo zavezancem čim bolj olajšati njihovo izpolnjevanje zakonskih obveznosti in uveljavljanje njihovih pravic.

Peter Grum, generalni direktor FURS

Nekaj pomembnejših dosežkov prvih 10-ih let smo strnili v kratek video.

 

Nekaj poznanih osebnosti smo ob našem jubileju vprašali, kako oni vidijo Finančno upravo in naše delo ter kaj nam ob tej priložnosti želijo.

Kaj vam pride na misel, ko slišite besedi Finančna uprava ali kratico FURS?

Kaj želite Finančni upravi ob 10. obletnici?

 

Zavezanci ste za nas na prvem mestu!

Trudimo se, da bi vam poslovanje z nami čim bolj olajšamo, zato za vas neprestano razvijamo nove in učinkovite digitalne rešitve po meri zavezancev. Kaj nas čaka v prihodnosti? O novostih in prihodnjih izzivih so spregovorili naši direktorji.

Andreja Šabec, direktorica uprave za davke FURS

Natalija Radelj Mehle, direktorica urada za splošne zadeve FURS

Marta Mihelin, direktorica uprave za prihodke FURS

Damjana Slapar Burkat, direktorica uprave za nadzor FURS

Mateja Prijatelj Kolčarš, direktorica urada za informatiko FURS

Boris Kastelic, direktor uprave za carino FURS

NI NOVIC
MENI
SKRIJ
NA VRH