| e-Carina

TARIC3 spletne storitve za zunanje uporabnike so bile zaradi uvedbe SIAIS2 na novo razvite in jih je mogoče uporabljati preko t. i. RPC klicev. Vsem novim uporabnikom TARIC3 storitev svetujemo, da uporabljajo zgolj novo razvite funkcije. Spletne storitve TARIC3 (JAX-WS, JAX-RPC) se ne bodo več nadgrajevale in bodo sčasoma postale neaktivne.

Poleg tega tudi ne omogočajo funkcionalnosti, ki so potrebne za nove uvozne postopke (SIAIS2), za potrebe tega so bile namreč razvite nove RPC spletne storitve.

Svetujemo uporabnikom spletnih storitev, ki dostopajo do storitev preko URL naslova:

»https://ecarina.carina.gov.si/SiTaricSpletneStoritve-LV-WS-91-85/*«

da sami preklopijo na nov naslov:

»https://ecarina.fu.gov.si/SiTaric3-SpletneStoritve-ZZ-WS-96-85/*«.

Tehnično gledano so spletne storitve enake (enaki WSDLji), vsebinsko gledano pa so storitve posodobljene in izboljšane (npr. funkcija za izračun sedaj vrne vse možne vsebinske kontrole).

Od dne 1. 1. 2022 storitve »SiTaricSpletneStoritve-LV-WS-91-85« vsaj kar se računanja uvoznih dajatev tiče ne bodo vračale pravilnih rezultatov, zato priporočamo, da preklop izvedete ali pred 1. 1. 2022 oz. ob prvi možnosti v začetku naslednjega leta, saj je predvideno, da se bo storitve »SiTaricSpletneStoritve-LV-WS-91-85« naslednje leto izklopilo (datum bo določen naknadno).