| Sodelovanje gospodarstva s FURS na področju carin, trošarin in okoljskih dajatev

Obveščamo vas, da sta Posveta za člane Kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo, ki sta bila načrtovana za 10. marca 2020 na lokaciji Garni hotela Pristan, Ferrarska 30, 6000 Koper ter 12. marca 2020 v prostorih Generalnega finančnega urada, na Šmartinski 55 v Ljubljani ODPOVEDANA! O novih terminih posveta vas bomo sproti obveščali!

Kot člana kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo (KSG), vas Finančna uprava Republike Slovenije vabi na brezplačni posvet za člane, ki bo vključeval področje carin, trošarin in okoljskih dajatev. Posvet bodo izvedli uslužbenci Generalnega finančnega urada. Potekal bo v dveh terminih na dveh lokacijah.

V sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem za promet organiziramo posvet tudi v Kopru, ki bo potekal 10. marca 2020 med 9. in 14. uro na lokaciji Garni hotela Pristan, Ferrarska 30, 6000 Koper (VIP salon).

12. marca 2020 med 9. in 14. uro pa bo posvet potekal v prostorih Generalnega finančnega urada, na Šmartinski 55 v Ljubljani (velika predavalnica v pritličju).

Na posvetu bodo predstavljene okvirne teme:

  • s področja carin (spremembe carinske zakonodaje, BREXIT, novosti postopka 42, novosti s področja carinskih sistemov in izpolnjevanja carinskih deklaracij,  novosti s področja tarife, vrednosti in porekla…)
  • s področja trošarin in okoljskih dajatev (e-poslovanje na področju trošarin in okoljskih dajatev, pomen pobiranja okoljskih dajatev, izvajanje Zakona o omejevanju porabe tobačnih in podobnih izdelkov – ZOUTPI…).

Prijavo lahko pošljete na obrazcu za prijavo, do vključno 4. marca 2020. Število udeležencev je omejeno na enega člana na posamezni gospodarski subjekt, do zapolnitve mest. V primeru, da bodo za udeležbo na posvetu ostala prosta mesta, vas bomo obvestili in omogočili udeležbo še drugemu prijavljenemu udeležencu na gospodarski subjekt. Pri prijavi izberite lokacijo, kjer se želite posveta udeležiti ter morebitna predhodna aktualna vprašanja s področja carin, trošarin in okoljskih dajatev.

Originalno vabilo

Objavljamo urnik Posveta za člane Kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo (KSG) za področje carin, trošarin in okoljskih dajatev.

Gradivo