| Davčne blagajne: obvestila o delovanju informacijskih sistemov FURS (ODIS-FU)

#eDavki #MobilnaAplikacija #DavcneBlagajne #MiniBlagajna

Od ponedeljka,  5. 12. 2022, do četrtka, 8. 12. 2022, so bile motnje v delovanju mobilne aplikacije miniBlagajna v novejših verzijah android (12 in višje). Osnova težava je bila  povezana z prepoznavo/uparjanjem prenosnih mobilnih tiskalnikov in s tem nezmožnostjo tiskanja računov. 

V Trgovini Play je objavljena nova verzija mobilne aplikacije 2.0. Težava s prepoznavo tiskalnika oz. s tem povezano nezmožnostjo tiskanja računov je odpravljena.

Alternativa mobilni aplikaciji je zgolj uporaba klasične web aplikacije miniBlagajna na naslovu: https://miniblagajna.fu.gov.si/

V času nedelovanja aplikacije miniBlagajna je treba gotovinske račune izdajati z uporabo vezane knjige računov. POMEMBNO: Vezano knjigo računov je treba pred prvo uporabo potrditi prek portala eDavki. Izdane račune iz vezane knjige računov posredujete v potrditev naknadno, v roku dveh delovnih dni od dneva prenehanja delovanja aplikacije miniBlagajna. Račune posredujete v potrditev prek aplikacije miniBlagajna - meni 'Poročanje VKR računov'.

Hvala za razumevanje.