Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Finančni nadzor

Življenjski in poslovni dogodki

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Zadnje novice

Prikaži več novic: Vse
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Finančni nadzor

Zaseg večje količine droge na Gruškovju

Uslužbenci Finančne uprave RS so tihotapcu zasegli 40 zavojev marihuane.

V petek, 20.12.2019, so uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor opravljali finančni nadzor na območju Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje.

Pri pregledu osebnega vozila znamke Renault Laguna tujih registrskih oznak so uslužbenci Finančne uprave (FURS) opazili določene predelave na levi in desni strani podvozja vozila. Odkrili so prirejen prostor pod sopotnikovim sedežem, v katerem je bilo več paketov zavitih v polivinilasto folijo. V njih so bili posušeni rastlinski delci. Preliminarni test je pokazal, da gre za prepovedano drogo konopljo. 

Uslužbenci FURS so o odkritju obvestili policijo, ki je prevzela nadaljnjo obravnavo. Po pridobitvi odredbe sodišča se je nadaljevala preiskava vozila, v kateri so skupaj sodelovali delavci policije in FURS. Da so lahko odstranili vse pakete iz dvojega dna vozila, so morali odstraniti tudi sedeže. Na pomoč so jim priskočili tudi gasilci, ki so s posegom prerezali dno vozila. Skupno je bilo iz vozila odstranjenih 40 kosov paketov ovitih v folijo.

nazaj nadaljuj na strani

Opis

Ena izmed temeljnih nalog Finančne uprave Republike Slovenije (v nadaljevanju: FURS) je opravljanje finančnega nadzora. Finančni nadzor je izvajanje splošnih in posameznih ukrepov finančne uprave zaradi nadzora nad zakonitostjo, pravilnostjo in pravočasnostjo izvajanja predpisov, za nadzor nad izvajanjem katerih je pristojna finančna uprava.

Na podlagi finančnega nadzora FURS opravlja tudi naloge prekrškovnega organa, v okviru katerih obravnava prekrške z davčnega, carinskega ter drugih področij, kjer je s predpisi, ki le-ta urejajo, opredeljena kot prekrškovni organ. V primerih zaznave znakov kaznivega dejanja pa je FURS dolžna te informacije posredovati na državno tožilstvo v obliki kazenske ovadbe.