Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Finančni nadzor

Življenjski in poslovni dogodki

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Zadnje novice

Prikaži več novic: Vse
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Finančni nadzor

FURS zasegel 2 toni tekočine za izdelavo prepovedanih drog

Uslužbenci Finančne uprave RS so konec prejšnjega tedna v Luki Koper zasegli 2000 kg metil 3-okso-2-fenilbutanoat (MAPA), ki se uvršča med predhodne sestavine za izdelavo prepovedanih drog, ki so uvrščene na EU seznam prostovoljnega spremljanja nekontroliranih substanc.

Substanca nima legalne uporabe, temveč služi kot predhodna sestavina za izdelavo BMK. BMK, pa je predhodna sestavina za sintezo prepovedanih drog amfetamina in metafetamina.

V zabojniku, ki je prispel iz Kitajske in je bil namenjen madžarskemu podjetju, so bile prijavljene barve za označevanje cestišča v skupni teži 4000 kg, ob pregledu pa je bilo ugotovljeno, da se v polovici sodov nahaja odkrita neprijavljena snov in sicer v 80 sodih, v skupni teži 2000 kg.

O najdbi zasežene tekočine, ki bo šla v uničenje, je bila obveščena Policija, ter pristojni organi na Madžarskem.

nazaj nadaljuj na strani

Opis

Ena izmed temeljnih nalog Finančne uprave Republike Slovenije (v nadaljevanju: FURS) je opravljanje finančnega nadzora. Finančni nadzor je izvajanje splošnih in posameznih ukrepov finančne uprave zaradi nadzora nad zakonitostjo, pravilnostjo in pravočasnostjo izvajanja predpisov, za nadzor nad izvajanjem katerih je pristojna finančna uprava.

Na podlagi finančnega nadzora FURS opravlja tudi naloge prekrškovnega organa, v okviru katerih obravnava prekrške z davčnega, carinskega ter drugih področij, kjer je s predpisi, ki le-ta urejajo, opredeljena kot prekrškovni organ. V primerih zaznave znakov kaznivega dejanja pa je FURS dolžna te informacije posredovati na državno tožilstvo v obliki kazenske ovadbe.