Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Seminarji

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Seminarji

Obvestilo o izvedbi usposabljanja s področja carinske zakonodaje

Glede na trenutno nejasno situacijo glede zbiranja v javnih prostorih zaprtega tipa, izvedbo naslednjega usposabljanja načrtujemo v prvi polovici leta 2021.

Ko bo termin določen, bodo informacije o tem objavljene na naših spletnih straneh.

Za pridobitev statusa AEO in nekaterih drugih carinskih dovoljenj je potrebno izpolniti pogoj praktičnega standarda usposobljenosti oziroma poklicne kvalifikacije, neposredno povezane z opravljanjem dejavnosti. Izpolnitev navedenega pogoja se izkazuje s potrdilom o uspešno zaključenem usposabljanju s področja carinske zakonodaje. V takih primerih bo dovoljenje ob izpolnjevanju ostalih predpisanih pogojev lahko izdano, pod pogojem, da bo pristojna oseba znotraj družbe, ki se ji dovoljenje izdaja, uspešno zaključila usposabljanje takoj, ko bo to izvedeno.

Hkrati vas obveščamo, da je Evropska Komisija v podporo izvajanju nove carinske zakonodaje v sodelovanju s strokovnjaki iz držav članic EU razvila obširen program e-učenja v obliki e-modulov, ki so namenjeni tako gospodarskim subjektom, kot tudi carinskim uslužbencem. To usposabljanje je prostovoljno in zanj ne potrebujete predznanja. Usposabljanje ni pogoj ali nadomestilo za pridobitev potrdila o opravljenem usposabljanju s področja carinske zakonodaje. 

E-učenje je prevedeno tudi v slovenščino.

Moduli so dostopni na spletni strani Evropske Komisije GB.

nazaj nadaljuj na strani