Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

e-Vročanje

Življenjski in poslovni dogodki

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

Storitve in obrazci

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Zadnje novice

Prikaži več novic: Vse
 • PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
  23. 8. 2019 10:03

  eVročanje

  Sprememba dokumenta.
 • PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
  8. 5. 2019 08:39

  Podjetniki in podjetja pozor!

  Če še nimate urejenega eVročanja, se obrnite na finančne urade od 13. 5. do 17. 5.
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| e-Vročanje

Podjetniki in podjetja pozor!

Če še nimate urejenega eVročanja, se obrnite na finančne urade od 13. 5. do 17. 5.

V Finančni upravi RS ugotavljamo, da si določene pravne osebe in fizične osebe z dejavnostjo še vedno niso uredile vsega potrebnega za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov. Seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, je namreč vse daljši. Objavljen je na spletni strani FURS. Gre za zelo pomembne dokumente (npr. sklepe, opomine, inšpekcijske odločbe itd.), ki lahko nosijo pravne in tudi finančne posledice, če zavezanci z njimi niso seznanjeni. Zato vse podjetnike in podjetja, ki še nimajo urejenih zadev glede eVročanja vabimo, da se od 13. 5 do vključno 17. 5. 2019 oglasijo na svoj finančni urad, kjer bodo dobili vse potrebne informacije glede eVročanja in si uredili vse potrebno za dostop do teh dokumentov.

Celotno sporočilo za javnost

nazaj nadaljuj na strani

Opis

S 1. januarjem 2016 je Zakon o davčnem postopku uvedel nov, sodobnejši način vročanja dokumentov davčnim zavezancem. Vročanje se izvaja preko informacijskega sistema Finančne uprave portala eDavki, ki se sedaj glede komuniciranja med zavezanci in Finančno upravo uporablja v obe smeri – za vlaganje davčnih obračunov ter drugih vlog zavezancev in za vročanje dokumentov.

Elektronsko vročanje je obvezno za pravne osebe, samostojne podjetnike posameznike in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost. Druge fizične osebe pa se lahko prostovoljno prijavijo v sistem eVročanja tako, da prek portala eDavki oddajo obrazec eVročanje-POS (Obrazec Prijava/Sprememba/Odjava).  

Za uporabo zaprtega dela portala eDavki, preko katerega se izvaja eVročanje, zavezanci potrebujejo primerno programsko in strojno opremo. Dodatno opozarjamo, da vsi poslovni subjekti so obvezno del sistema eVročanja in iz njega ne morejo izstopiti. To pomeni, da jim davčni organ vroča dokumente zgolj prek portala eDavki, razen tistih dokumentov, ki niso še prilagojeni na sistem eVročanja. Seznam dokumentov je objavljen na spletni strani finančne uprave. Zato priporočamo, da poslovni subjekti preverite ali imate urejen dostop do portala eDavki in da prek obrazca eVročanje-POS čim prej sporočite elektronski naslov za prejemanje informativnih sporočil o dokumentih, ki se vam eVročajo v portal eDavki. V nasprotnem primeru prevzame nase odgovornost, da boste redno vstopali v portal eDavki in pregledovali prejete dokumente. 

Ko Finančna uprava pripravi dokument za vročanje, ga naloži v zavezančev portal v eDavkih, hkrati se mu v eDavke posreduje tudi informativno sporočilo o elektronsko odloženem dokumentu. Če zavezanec posreduje elektronski naslov (npr. gmail, hotmail, itd), se informacija o odloženem dokumentu posreduje tudi na ta naslov. Zavezanec lahko prijavi večje število elektronskih naslovov, na katera želi prejemati obvestila.

Pri osebnem elektronskem vročanju, bo zavezanec elektronsko podpisal vročilnico, šele potem bo lahko prevzel dokument. Če v roku 15 dni od vložitve dokumenta zavezanec dokumenta ne prevzame, se šteje za vročen z dnem preteka tega roka.

Dokumenti se lahko vročajo tudi preko pooblaščencev za vročanje, ki jih morajo zavezanci pooblastiti z obrazcem Vročanje-PE, katerega vložijo ali preko portala eDavkov ali v papirni obliki na pristojni finančni urad.

Zakonodaja

Slovenska zakonodaja

Zakoni