e-Davki

Opis

Logo eDavki.
FURS

Portal eDavki je del sistema za elektronsko davčno poslovanje. Glavni namen portala je oddaja dokumentov (obračuni, napovedi, vloge in drugi) na FURS (lastnost elektronskega vložišča) in prejemanje dokumentov s strani FURS (lastnost varnega elektronskega predala). Prav tako omogoča še številne druge eStoritve kot so vpogled v uradne evidence in registre FURS, informatizirana izmenjava podatkov z drugimi udeleženci (G2G) in urejanje pooblastil.

Uporabnik vstopi v zaprti del portala eDavki na podlagi predhodne elektronske identifikacije. Pri tem lahko kot sredstvo elektronske identifikacije uporabi:

  1. Kvalificirano digitalno potrdilo.
  2. Uporabniški račun.
  3. Portal SI-PASS, kateri podpira različna sredstva elektronske identifikacije (vključuje identifikacijo tudi z elektronsko osebno izkaznico).

Zakonodaja predpisuje, da so poslovni subjekti dolžni vlagati in prejemati dokumente prek eDavkov. Zato je izrednega pomena, da imajo poslovni subjekti urejen dostop do svojega profila v portalu eDavki in da sporočijo elektronski naslov, z obrazcem eVrocanje-POS, na katerega jih FURS obvesti, da morajo prevzeti določen dokument (eVročanje).

O portalu eDavki

PREBIVALCI - fizične osebe

PODJETJA - fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

E-STORITVE - pripomočki in programi

MENI
SKRIJ
NA VRH