e-Davki

Opis

Portal eDavki je del sistema za elektronsko davčno poslovanje. Glavni namen portala je oddaja dokumentov (obračuni, napovedi, vloge in drugi) na FURS (lastnost elektronskega vložišča) in prejemanje dokumentov s strani FURS (lastnost varnega elektronskega predala). Prav tako omogoča še številne druge eStoritve kot so vpogled v uradne evidence in registre FURS, informatizirana izmenjava podatkov z drugimi udeleženci (G2G) in urejanje pooblastil.

Uporabnik vstopi v zaprti del portala eDavki na podlagi predhodne elektronske identifikacije. Pri tem lahko kot sredstvo elektronske identifikacije uporabi:

  1. Kvalificirano digitalno potrdilo.
  2. Uporabniški račun.
  3. Portal SI-PASS, kateri podpira različna sredstva elektronske identifikacije (vključuje identifikacijo tudi z elektronsko osebno izkaznico).

Zakonodaja predpisuje, da so poslovni subjekti dolžni vlagati in prejemati dokumente prek eDavkov. Zato je izrednega pomena, da imajo poslovni subjekti urejen dostop do svojega profila v portalu eDavki in da sporočijo elektronski naslov, z obrazcem eVrocanje-POS, na katerega jih FURS obvesti, da morajo prevzeti določen dokument (eVročanje).

O portalu eDavki

PREBIVALCI - fizične osebe

PODJETJA - fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

E-STORITVE - pripomočki in programi

MENI
SKRIJ
NA VRH