Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

e-Davki

Življenjski in poslovni dogodki

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Zadnje novice

Prikaži več novic: Vse
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| e-Davki

Oddaja obrazca IGR -1 - POROČILO O REALIZACIJI IZ IGER, NAPITNIN IN VSTOPNIN

Obrazec IGR -1 - Poročilo o realizaciji iz iger, napitnin in vstopnin

Prireditelje s koncesijo za prirejanje posebnih iger na srečo in prireditelje s koncesijo za prirejanje posebnih iger na srečo na igralnih avtomatih v igralnih salonih obveščamo, da je v skladu s Pravilnikom o načinu, obliki in rokih za pošiljanje podatkov nadzornemu organu, pristojnemu za nadzor prirejanja iger na srečo (Uradni list RS št. 10/2019) na portalu eDavki nameščen obrazec IGR-1 - POROČILO O REALIZACIJI IZ IGER, NAPITNIN IN VSTOPNIN. Obrazec se nahaja v sklopu obrazcev Igre na srečo.

Oddaja obrazca IGR-1 bo možna od 01.11.2019 dalje.

Navodila za izpolnjevanje obrazca IGR-1 so vgrajena v obrazec in se odprejo s klikom na znak »?«.  

Če oddajate obrazec IGR-1 z uvozom XML datoteke, je shema na voljo na portalu eDavki, prav tako pa tudi na portalu Beta eDavki, kjer je možno tudi testiranje oddaje obrazca IGR-1.

nazaj nadaljuj na strani

Opis

Portal eDavki omogočajo udobno, preprosto in varno izpolnjevanje ter oddajanje davčnih obrazcev z uporabnikovega računalnika doma ali v pisarni.

Za vstop v eDavke potrebujete digitalno potrdilo, ki ga ob prvi prijavi registrirate. Kot posebnost, je za fizične osebe zaradi poenostavitve omogočeno, da z uporabo uporabniškega imena in gesla, oddajajo tudi nekatere obrazce, napovedi, ugovore, obračune.

eDavki omogočajo hitre vnose podatkov v davčne obrazce ter prenos dokumentov med informacijskimi sistemi davčnih zavezancev in FURS-om.

Elektronsko poslovanje je v Republiki Sloveniji urejeno z zakoni in drugimi predpisi. Vsi udeleženi imajo pravno varstvo, ki v celoti zagotavlja poslovanje enakovredno papirnemu poslovanju. Elektronsko vloženi dokumenti prek eDavkov so enakovredni dokumentom v papirni obliki, oddanim v vložišče.

eDavki omogočajo enostaven prenos pooblastil za elektronsko davčno poslovanje v imenu zavezanca na druge osebe. Možnosti pooblaščanja je veliko in so podrobno opisana v pomoči (v uporabniškem delu eDavkov).