Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

e-Davki

Življenjski in poslovni dogodki

PREBIVALCI
fizične osebe

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Zadnje novice

Prikaži več novic: Vse
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| e-Davki

Obvestilo_ Elektronsko vročanje prek portala eDavki

Obvestilo z zadevo Elektronsko vročanje prek portala eDavki, št. DT 382-509/2020-8 z datumom dokumenta 30. 1. 2020 je tiskar v papirni obliki odpremil 4. 2. 2020

FURS je poslal informativno obvestilo pravnim osebam in fizičnim osebam, ki opravljajo dejavnost, ki nimajo urejenega pooblaščenca za vročanje in ki niso preko obrazca Vročanje-POS posredovali elektronski naslov za obveščanje o elektronsko odloženih dokumentih.

Kako si urediti pooblaščenca za vročanje?

Z oddajo obrazca Vročanje-PE (elektronsko ali papirno) določite pooblaščenca za vročanje. To pomeni, da bo Finančna uprava RS dokumente (ki so označeni v pooblastilu) vročala pooblaščencu za vročanje. Če je pooblastitelj del sistema eVročanja, bo Finančna uprava RS na isti način vročala tudi njegovemu pooblaščenec za vročanje. To pomeni, da mora v tem primeru imeti pooblaščenec za vročanje vse potrebno za prevzemanje dokumentov prek portala eDavki (kvalificirano digitalno potrdilo). Če se ne odločite za pooblaščenca za vročanje, je nujno, da si uredite dostop do profila svojega poslovnega subjekta ter z oddajo obrazca eVrocanje-POS sporočite elektronski naslov za prejemanje informativnih sporočil povezanih z eVročanjem. Če elektronskega naslova ne sporočite, prevzamete nase odgovornost, da boste redno vstopali v portal eDavki in pregledoval prejete dokumente.

Kam sporočiti elektronski naslov, na katerega želim prejemati obvestilo o elektronsko odloženem dokumentu v portal eDavke?

Z oddajo obrazca eVročanje-POS sporočite elektronski naslov (email), na katerega  želite prejemati informativna sporočila povezana z eVročanjem. Na ta način boste seznanjeni, ko vam bomo v portal eDavki (v profil iz katerega ste odložili eVrocanje-POS) odložili kakšen dokument. Pomembo je, da tudi potrdite elektronski naslov, in sicer tako da kliknete na povezavo, ki jo boste prejeli na sporočeni elektroniki naslov.

nazaj nadaljuj na strani

Opis

Portal eDavki omogočajo udobno, preprosto in varno izpolnjevanje ter oddajanje davčnih obrazcev z uporabnikovega računalnika doma ali v pisarni.

Za vstop v eDavke potrebujete digitalno potrdilo, ki ga ob prvi prijavi registrirate. Kot posebnost, je za fizične osebe zaradi poenostavitve omogočeno, da z uporabo uporabniškega imena in gesla, oddajajo tudi nekatere obrazce, napovedi, ugovore, obračune.

eDavki omogočajo hitre vnose podatkov v davčne obrazce ter prenos dokumentov med informacijskimi sistemi davčnih zavezancev in FURS-om.

Elektronsko poslovanje je v Republiki Sloveniji urejeno z zakoni in drugimi predpisi. Vsi udeleženi imajo pravno varstvo, ki v celoti zagotavlja poslovanje enakovredno papirnemu poslovanju. Elektronsko vloženi dokumenti prek eDavkov so enakovredni dokumentom v papirni obliki, oddanim v vložišče.

eDavki omogočajo enostaven prenos pooblastil za elektronsko davčno poslovanje v imenu zavezanca na druge osebe. Možnosti pooblaščanja je veliko in so podrobno opisana v pomoči (v uporabniškem delu eDavkov).