Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Davek od iger na srečo in koncesijska dajatev

Zadnje novice

  • V zadnjih 11 mesecih ni bila objavljena nobena novica.

Opis

Davek od iger na srečo se obračunava in plačuje od posebnih in od klasičnih iger na srečo v skladu z zakonom, ki ureja igre na srečo.

Pri trajni klasični igri na srečo je osnova za davek (v nadaljnjem besedilu: davčna osnova) vrednost prejetih vplačil za udeležbo pri trajni klasični igri na srečo, zmanjšana za odstotek s pravili predvidenega sklada za dobitke.

Pri občasni klasični igri na srečo je davčna osnova vrednost prejetih vplačil za udeležbo pri občasni klasični igri na srečo, zmanjšana za vrednost izplačanih dobitkov.

Pri posebni igri na srečo je davčna osnova vrednost prejetih vplačil za udeležbo pri posebni igri na srečo, zmanjšana za vrednost izplačanih dobitkov, pri posebni igri na srečo, ki jo igralci igrajo drug proti drugemu, pa prihodek od te posebne igre.

Koncesijsko dajatev se plačuje in obračunava za vsako dodeljeno koncesijo za prirejanje posebnih in za trajno prirejanje klasičnih iger na srečo v skladu z zakonom, ki ureja igre na srečo.