Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Sodelovanje gospodarstva s FURS na področju carin, trošarin in okoljskih dajatev

Storitve in obrazci

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Zadnje novice

Prikaži več novic: Vse
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Sodelovanje gospodarstva s FURS na področju carin, trošarin in okoljskih dajatev

ODPOVEDANO – Posvet za člane Kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo (KSG) za področje carine, trošarin in okoljskih dajatev

Obveščamo vas, da sta Posveta za člane Kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo, ki sta bila načrtovana za 10. marca 2020 na lokaciji Garni hotela Pristan, Ferrarska 30, 6000 Koper ter 12. marca 2020 v prostorih Generalnega finančnega urada, na Šmartinski 55 v Ljubljani ODPOVEDANA! O novih terminih posveta vas bomo sproti obveščali!

Kot člana kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo (KSG), vas Finančna uprava Republike Slovenije vabi na brezplačni posvet za člane, ki bo vključeval področje carin, trošarin in okoljskih dajatev. Posvet bodo izvedli uslužbenci Generalnega finančnega urada. Potekal bo v dveh terminih na dveh lokacijah.

V sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem za promet organiziramo posvet tudi v Kopru, ki bo potekal 10. marca 2020 med 9. in 14. uro na lokaciji Garni hotela Pristan, Ferrarska 30, 6000 Koper (VIP salon).

12. marca 2020 med 9. in 14. uro pa bo posvet potekal v prostorih Generalnega finančnega urada, na Šmartinski 55 v Ljubljani (velika predavalnica v pritličju).

Na posvetu bodo predstavljene okvirne teme:

  • s področja carin (spremembe carinske zakonodaje, BREXIT, novosti postopka 42, novosti s področja carinskih sistemov in izpolnjevanja carinskih deklaracij,  novosti s področja tarife, vrednosti in porekla…)
  • s področja trošarin in okoljskih dajatev (e-poslovanje na področju trošarin in okoljskih dajatev, pomen pobiranja okoljskih dajatev, izvajanje Zakona o omejevanju porabe tobačnih in podobnih izdelkov – ZOUTPI…).

Prijavo lahko pošljete na obrazcu za prijavo, do vključno 4. marca 2020. Število udeležencev je omejeno na enega člana na posamezni gospodarski subjekt, do zapolnitve mest. V primeru, da bodo za udeležbo na posvetu ostala prosta mesta, vas bomo obvestili in omogočili udeležbo še drugemu prijavljenemu udeležencu na gospodarski subjekt. Pri prijavi izberite lokacijo, kjer se želite posveta udeležiti ter morebitna predhodna aktualna vprašanja s področja carin, trošarin in okoljskih dajatev.

Originalno vabilo

Objavljamo urnik Posveta za člane Kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo (KSG) za področje carin, trošarin in okoljskih dajatev.

Gradivo

nazaj nadaljuj na strani

Kontaktna skupina predstavnikov za gospodarstvo (KSG) za področje carine, trošarin in okoljskih dajatev

V skladu s členom 14 (2) CZU carinski organi vzdržujejo reden dialog z gospodarskimi subjekti in drugimi organi, vključenimi v mednarodno blagovno menjavo. Spodbujajo preglednost, tako da dajo carinsko zakonodajo, splošne upravne odločitve in obrazce za zahtevke prosto na razpolago, in sicer – kadar je to izvedljivo – brezplačno in z objavo na spletnih straneh. KSG predstavlja glavni forum za medsebojno izmenjavo mnenj med gospodarskimi subjekti in FURS na področju carine, trošarin in okoljskih dajatev, zlasti v zvezi s:

  • pripravo navodil in pojasnil za področje carine, trošarin in okoljskih dajatev;
  • pripravo novih informacijskih rešitev, trošarin in okoljskih dajatev;
  • zakonodajnimi novostmi s področij carine;
  • izvajanjem carinske, trošarinske in okoljske zakonodaje.

Odprti dialog zagotavlja, da se pri pripravi predlogov navodil in pojasnil upoštevajo mnenja zainteresiranih strani gospodarstva, ter dosega najboljše delovanje FURS v skladu s potrebami gospodarstva. Osnutki navodil in pojasnil s področja carine, trošarin in okoljskih dajatev se redno objavijo na spletni strani FURS skupaj z obrazcem za pripombe, na podlagi katerega lahko zainteresirani člani KSG in druge zainteresirane stranke podajajo pripombe. Poleg navedenega lahko člani KSG razpravljajo, analizirajo in po potrebi podajo svoje mnenje v pisni obliki na druga carinska in trošarinska vprašanja, ki so zanimiva za gospodarske subjekte.

Zainteresirani gospodarski subjekti lahko imenujejo dva predstavnika (enega polnopravnega člana in enega namestnika). Svoje prijave oddajte na priloženem obrazcu po elektronski pošti na naslov gfu.fu(at)gov.si.

Na tej strani so dostopna odprta in zaprta posvetovanja za gospodarstvo za področje carine, trošarin in okoljskih dajatev.

Odprta posvetovanja

  
Trenutno ni odprto nobeno posvetovanje.