Republika Slovenija

Finančna Uprava


KAZALO STRANI ABARVNA SHEMA Aa
IZBIRA PISAVE
A+VELIKOST PISAVE ZNAKOVNI JEZIK
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%

Sodelovanje FURS na področju carin in gospodarstva

Storitve in obrazci

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

 

Zadnje novice

Prikaži več novic: Vse
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Sodelovanje FURS na področju carin in gospodarstva

Izvedba delavnice o uvrščanju blaga v kombinirano nomenklaturo za člane KSG za področje carine

Finančna uprava RS je v četrtek, 14. februarja 2019 organizirala delavnico o uvrščanju blaga v kombinirano nomenklaturo za člane kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo za področje carine.

Na delavnici se je predstavilo potek uvrščanja blaga v Kombinirano nomenklaturo s prakso. Poudarek je bil na:

  • Uporabi splošnih pravil za uvrščanje blaga;
  • Pripomočki za uvrščanje blaga;
  • Praktični primeri iz uvrščanja blaga.

Vsebino sta predstavila uslužbenca Finančne uprave RS, Generalnega finančnega urada g. Igor Novak, Sektor za carinsko tarifo, Oddelek za tarifo in g. Mohor Slatner, Sektor za carinsko tarifo, Oddelek za tarifo. Posveta se je udeležilo okoli 25 predstavnikov gospodarskih subjektov, ki so tudi člani Kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo (KSG) za področje carine.

nazaj nadaljuj na strani

Kontaktna skupina predstavnikov za gospodarstvo (KSG) za področje carine

V skladu s členom 14 (2) CZU carinski organi vzdržujejo reden dialog z gospodarskimi subjekti in drugimi organi, vključenimi v mednarodno blagovno menjavo. Spodbujajo preglednost, tako da dajo carinsko zakonodajo, splošne upravne odločitve in obrazce za zahtevke prosto na razpolago, in sicer – kadar je to izvedljivo – brezplačno in z objavo na spletnih straneh. KSG predstavlja glavni forum za medsebojno izmenjavo mnenj med gospodarskimi subjekti in FURS na področju carine, zlasti v zvezi s:

  • pripravo navodil in pojasnil za področje carine;
  • pripravo novih informacijskih rešitev;
  • zakonodajnimi novostmi s področij carine;
  • izvajanjem carinske zakonodaje.

Odprti dialog zagotavlja, da se pri pripravi predlogov navodil in pojasnil upoštevajo mnenja zainteresiranih strani gospodarstva, ter dosega najboljše delovanje FURS v skladu s potrebami gospodarstva. Osnutki navodil in pojasnil s področja carine se redno objavijo na spletni strani FURS skupaj z obrazcem za pripombe, na podlagi katerega lahko zainteresirani člani KSG in druge zainteresirane stranke podajajo pripombe. Poleg navedenega lahko člani KSG razpravljajo, analizirajo in po potrebi podajo svoje mnenje v pisni obliki na druga carinska vprašanja, ki so zanimiva za gospodarske subjekte.

Zainteresirani gospodarski subjekti lahko imenujejo dva predstavnika (enega polnopravnega člana in enega namestnika). Svoje prijave oddajte na priloženem obrazcu po elektronski pošti na naslov gfu.fu(at)gov.si.

Na tej strani so dostopna odprta in zaprta posvetovanja za gospodarstvo za področje carine.

Odprta posvetovanja

  
Trenutno ni odprto nobeno posvetovanje.