KAZALO STRANI ISKALNIK FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

Vračila

Storitve in obrazci

E-STORITVE
pripomočki in programi

 

Vračila na podlagi izdane odločbe davčnega organa ali na podlagi prejete vloge zavezanca, davčni organ vrne v 30 dneh od dneva vročitve odločbe ali prejete vloge zavezanca. Pred dejanskim vračilom zavezancu davčni organ s preveč plačanim davkom pobota/poravna morebitni dolg zavezanca pri davčnem organu, razlika se vrne na zavezančev račun. O znesku pobota davčni organ zavezanca obvesti z Obvestilom o pobotu.

Datum zapadlosti za vračilo na knjigovodski kartici je različen od datuma, ko ste vračilo dejansko prejeli na TRR iz razloga, ker je v knjigovodski evidenci obveznost evidentirana na datum, ki predstavlja prvi dan roka od katerega se šteje zakonski rok za vračilo (30 dnevni rok za vračilo).

Vračilo na podlagi prejete odločbe bi že morali dobiti, pa ga na vašem TRR ni. V kolikor imate  odprte TRR pri različnih bankah, preverite, ali je priliv na kateremkoli od vaših računov.

Ali ste vedeli?

Stanje na svoji knjigovodski kartici lahko preverjate z vpogledovanjem na eKartico.

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%