KAZALO STRANI ISKALNIK FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

Opomin

Storitve in obrazci

PREBIVALCI
fizične osebe

 

Finančna uprava pred začetkom davčne izvršbe z opominom pozove dolžnika, da prostovoljno poravna neplačane obveznosti. Če dolžnik ne izpolni svoje obveznosti niti po prejemu opomina, davčni organ uvede postopek davčne izvršbe z izdajo sklepa o davčni izvršbi.

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli, da opomin ni zakonsko obvezen dokument in ima poljubno obliko? Vsebinsko je sestavljen tako, da pregledno prikazuje katere obveznosti zavezanec ni poravnal v roku in kako jih lahko plača (transakcijski račun, referenca). Na opominu so navedeni tudi kontaktni podatki.

Opomin za fizične osebe je vročen po navadni pošti. V kolikor pa zavezanec želi prejemati opomin elektronsko na spletnem portalu eDavki, si uredi elektronsko vročanje z oddajo vloge Vrocanje-POS.

Pomni

Zoper opomin pritožba ni mogoča. Če se z vsebino opomina ne strinjate, se na spletni strani portala eDavki nahaja obrazec, ki ga lahko uporabite kot odziv na prejeti opomin.

Več o tem

Opominjanje​​​​​​​

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%