KAZALO STRANI ISKALNIK FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

Medijsko središče

 
PREBIVALCI PODJETJA E-STORITVE MEDIJI
| Medijsko središče

OPOZORILO: Spet povečano število lažnih klicev

Finančna uprava RS je v zadnjih dneh ponovno zaznala več primerov poskusov goljufive prakse, kjer se osebe lažno predstavljajo za uradne uslužbence Finančne uprave RS in obljubljajo vračilo večje vsote denarja proti vnaprejšnjemu plačilu določenega zneska na roke.

Na finančni upravi smo bili s strani zavezancev ponovno obveščeni o sumljivih klicih goljufov. Ti se zavezancem predstavljajo kot uslužbenci finančne uprave. Po telefonu prevaranti zavezancem lažejo, da bodo dobili vrnjeno večjo vsoto denarja (5000 evrov), če najprej plačajo davke (500, 600 evrov). Opozarjamo, da gre za goljufijo.

Tokrat so se sumljivi klici pojavljali na območju Ljubljane. 

Zavezanci naj bodo previdni pri komunikaciji z neznanimi osebami, tudi kadar se izdajajo za uradne osebe in naj ne nasedajo lažnim obljubam. 

Če prejmete opisan sumljiv klic, se lahko obrnete na najbližji finančni urad ali o tem obvestite policijo.

nazaj
Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%