KAZALO STRANI ISKALNIK FIKSEN MENI A+  POVEČAVA Aa  PISAVA ABARVNA SHEMA ZNAKOVNI JEZIK IN ZVOK RSS YOUTUBE

eDavki - elektronsko davčno poslovanje

Storitve in obrazci

PODJETJA
fizične osebe z dejavnostjo in pravne osebe

E-STORITVE
pripomočki in programi

 

Portal eDavki je spletni servis za elektronsko poslovanje s finančno upravo. Omogoča udobno, preprosto in varno oddajanje davčnih obrazcev ter prejemanje dokumentov, ki jih vroča finančna uprava (eVročanje). Uporaba portala je brezplačna. Zavezanec za vstop v portal eDavki potrebuje digitalno potrdilo.

Registracija v portal eDavki z digitalnim potrdilom

Zavezanec za uporabo portala eDavki potrebuje računalnik s primerno opremo, dostop do interneta in ustrezno digitalno potrdilo. Postopek pridobitve kvalificiranega digitalnega potrdila je opisan na portalu eDavki. Na voljo so štiri kvalificirana digitalna potrdila različnih ponudnikov digitalnih potrdil (SIGEN-CA, POŠTA®CA, AC-NLB, HALCOM CA). Postopki prevzema in cenik so objavljeni na spletnih straneh ponudnikov. Pred prvo uporabo eDavkov morate digitalno kvalificirano potrdilo registrirati.

Pooblaščanje

Portal eDavki omogoča tudi enostaven prenos pooblastil za elektronsko davčno poslovanje v imenu zavezanca na druge osebe – pooblaščence (npr. računovodski servis). Podrobno o pooblaščanju je opisano na portalu eDavki.

Ali ste vedeli?

Poslovni subjekti vlagajo vse dokumente prek portala eDavki, hkrati pa jim finančna uprava tudi eVroča dokumente prek portala eDavki.

Več o tem

eDavki

eVročanje

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta Century Gothic / Didact Gothic
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - Črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%